SIOBHAN:   “M’agrada fer concerts amb les meves cançons i intentar crear un ambient càlid i màgic.”

Enguany volem apostar per joves talents emergents del nostre territori, com la Siobhan, una noia que ha engegat un projecte de cançons pròpies i covers a través de les xarxes i que, poc a poc, ha començat a conquistar alguns escenaris del territori. Parlem amb ella perquè ens expliqui què és el que la mou a fer temes com el seu darrer llançament, “Segueix el temps”.

Quan apareix la música en la teva vida i què fa que t’atrapi?
SIOBHAN:
A casa meva mai els ha agradat fer música, no toquen cap instrument ni res. Llavors, el meu veí és bateria a la MuntBand i assajaven a casa seva i jo des de petita em posava al menjador a escoltar-los i va ser allò el que va fer que volgués aprendre’n i em vaig apuntar a tocar la guitarra.

Vas començar penjant petits covers a Instagram, com esculls quins temes publicar a la xarxa? 
S:
Jo escolto alguna cosa a l’Spotify, m’agrada la cançó, em trec els acords i ho gravo i ho penjo. La primera que vaig fer va ser perquè em va agradar molt en una pel·lícula, la vaig tocar i em van proposar gravar-la en un estudi i vam acabar fent un videoclip. 

Si haguessis de marcar-te els tres artistes amb els que més identificada et sents, qui serien?
S:
Escolto moltes coses... El Joan Dausà, alguna cosa més comercial com el Nil Moliner, per exemple, i m’estic adonant que no he dit cap dona. I una cantant francesa, Pomme.

L’any passat vas treure “Trinxeres”, el teu primer tema propi. Com vas afrontar el repte de presentar al públic una de les teves composicions?
S:
Doncs realment va ser arran d’un treball d’història en el que havíem de fer una carta de la Primera Guerra Mundial i havia de tenir una part creativa. Vaig pensar que ni sé dibuixar ni sé pintar, el que sé fer són cançons i vaig fer una cançó. Em va sortir la proposta de gravar-la i després publicar-la a Spotify i ho vaig acabar fent.

Et feia por que allò que havies preparat no agradés?
S:
Realment no, tampoc pensava que ho escoltés ningú, però jo igualment vaig fer-ho.

Ara fa poc has vist la llum “Segueix el temps”, quina història hi ha darrere de la cançó?

S: Doncs va néixer una nit que no podia dormir i el que em va costar més va ser la lletra. El que més em costen són les lletres perquè n’he fet molt poques i vaig dir “venga, va”, amb aquesta que tinc lletra la vull treure.

La cançó l’ha produït el Pep Marco amb l’ajuda de l’Albert Cortasa, quina incidència han tingut dins de la cançó?
S:
Jo vaig fer la cançó i la vaig presentar a un concurs de l’Escola de Música. Llavors vaig publicar un vídeo a Instagram i el Pep em va proposar gravar-la. Jo tenia ganes de fer-ho realment bé, em va preguntar com volia que sonés i li vaig passar música i a l’escoltar la maqueta que em va passar sonava com jo volia. La base la va fer el Pep i llavors li va passar a l’Albert, que em va proposar posar-hi guitarres i altres coses per fer que acabés sonant com sona.

Quin procés segueixes a l’hora de crear les teves cançons?
S:
Primer em poso amb la lletra, que és el que més em costa. Llavors vaig provant rodes d’acords i melodies fins que trobo el que més m’agrada.

Ets molt crítica amb allò que escrius? T’agrada que cada detall estigui perfecte?
S:
Sí i no. Perquè em costa fer lletres i quan me’n surt una penso que és la millor, però després l’escolto i sempre la intento millorar.

Després de dos singles i uns quants covers penjats a les xarxes, saps quin rumb vols seguir amb la música en un futur?
S:
Per ara anar fent, perquè hi ha hagut gent que m’ha dit que m’hi dediqui professionalment. Jo vull estudiar traducció i la música, tot i que és una part important de la meva vida, no és allò al que em vull dedicar. A mi m’agrada fer concerts amb les meves cançons i intentar crear un ambient càlid i màgic.

Últimament has tingut força oportunitats en aquest sentit. Com valores el fet de poder compartir amb el públic allò que fas?
S:
A mi em fa moltíssima il·lusió, que et truquin d’un lloc per anar-hi a tocar, que el públic t’aplaudeixi amb cada cançó... m’encanta

 

I t’agradaria poder pujar als escenaris amb una banda en un futur?
S:
Sí, m’encantaria. De fet, fa poc que vaig anar a veure Pinut i sentia que jo volia això a la meva vida. Tocar sola està bé, però és molt avorrit, amb grup sempre és molt millor

També has format part de projectes com Eixim, Versions Estelada o Pessics, quina continuïtat tenen ara aquestes formacions?
S:
Amb Versions Estelada sí que seguim fent concerts, però els altres dos projectes ja no en tenen. Les coses s’acaben i sap greu, però de fet això em va inspirar també a fer “Segueix el temps” i motivar-me a seguir fent música.

És ben sabut que segueixes força bandes de l’escena de Ponent, quina visió tens dels grups d’aquí? Creus que cal apostar més per ells?
S:
S’ha d’apostar molt pels grups d’aquí. Jo quan sento algun grup que canten amb accent de Lleida és preciós. A més, sempre és més fàcil veure’ls en concert. 

Finalment, que podem esperar de la Siobhan en un futur?
S:
Anar fent, treure cançons i fer concerts i sobretot passant-ho bé
.

EL NOU    TEST DE CONCERTS DE PONENT

Un llibre a recomanar

S: “Aprendre a parlar amb les plantes”, em va agradar molt.

Un disc que no pot faltar a la teva prestatgeria

S: De fet de discs físics en tinc pocs, però el que més escolto sempre és el d’Avstral. (“Teoria de l’evolució”)

Una pel·lícula que hagis vist fa poc i t’hagi agradat

S: No en miro mai... diria que “El bar”, és un thriller espanyol que em va agradar molt.

Un artista o grup amb qui voldries col·laborar

S: No sé, amb qualsevol. Amb les Balkan seria molt guai.

Un superpoder que t’agradaria tenir

S:   Teletransportar-me.

Un instrument que no toquis i t’agradaria tocar

S: Alguna cosa de vent, sí.

Un viatge que t’agradaria fer

S: A París, que no hi he anat mai

Un lloc on t’agradaria actuar

S: Fan una cosa prop de Girona, que vas en una barca i fas el concert durant el viatge amb la barca.

Una qualitat i un defecte

S: Qualitat, que estic aprenent a no prendre’m les coses tant en serio i no preocupar-me tant. I defecte, que sóc molt impacient.

Un descobriment musical que hagis fet recentment

S: Fa poc... Pomme.

Una paraula que et descrigui com a músic i com a persona

S: Més que una paraula és anar fent, perquè tant amb la vida com amb la música vaig fent. (riures) 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

concertsponent@gmail.com (Agenda)

cponentxarxes@gmail.com (Xarxes socials)

670 87 11 03 / 638 88 08 27

Concerts de Ponent  de   Xavi Coll i Jordi Bonilla  està subjecta a una llicència de   Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons